NašeVijesti

Projekt 3M Mura-Media-Minority trajao je 16 mjeseci, tj. od 1. siječnja 2014. do 30. travnja 2015. godine, a njegov osnovni cilj bio je poticati i osiguravati potporu razmjenama u kulturnim i društvenim temama i područjima za poboljšanje kvalitete svakodnevnog života, usluga i razmjenu informacija na programskom području.
Više
22. travnja 2015. godine u dvorani Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje (adresa: Bana Josipa Jelačića 22, 40000 Čakovec) s početkom u 10 sati.
Više
Proslava nacionalnog praznika Republike Slovenije započela je izložbom fotografija „Moja Slovenija 2“ članova fotografske skupine Slovenskoga doma kulturno prosvjetnoga društva Bazovica iz Rijeke...
Više
Slovensko kulturno društvo „Nagelj“ u nedjelju, 8. veljače, organizira u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu proslavu Prešernova dana, nacionalnog praznika Republike Slovenije posvećenog najvećem slovenskom pjesniku Franceu Prešernu.
Više
Partneri ACT i MEDIA su 08. prosinca 2014. godine organizirali jednodnevnu medijsku radionicu za predstavnike/ice projektnih partnera.
Više
3. sastanak partnera na projektu 3M Mura-Media-Minority je održan 30. listopada 2014. u Pomurskom tehnološkom parku u Murskoj Soboti. Sastanak je organizirao Institut za napredne tehnologije i komunikacije Murska Sobota.
Više
U subotu, 6. rujna je u Černelavcima (općina Murska Sobota) održan festival Pozdrav jeseni 2014, u organizaciji Zavoda Roka u suradnji s Kulturno-turističkim društvom Černelavci.
Više
Na simboličan način, festivalom Pozdrav jeseni u Černelavcima, ćemo tradicionalno pozdraviti jesen. Ove godine s naglaskom na prekograničnoj suradnji i manjinama. Plodove njihovog rada ćemo blagovati u subotu 6.9.2014. s početkom u 15 sati.
Više
U Rakičanu je od 23. do 27. lipnja u okviru projekta 3M Mura-media-Minority održan kamp za mlade iz manjinskih obitelji koji su upoznavali medije i kulturu.
Više
Drugi sastanak partnera projekta 3M Mura-Media-Minority je održan 7. i 8. svibnja 2014. u prostorijama Međimurskih dvora u Lopatincu.
Više
Kroz emisiju predstavljamo prirodne, kulturne, turističke i etnološke znamenitosti pograničnoga područja, zanimljive pojedince te izvještavamo o događajima.
Više
Kick-off sastanak projekta 3M Mura-Media-Minority održan je 17. veljače 2014. u Gostilni pri štorklji u Moravskim toplicama i 18. veljače 2014. u Pomurskom tehnološkom parku u Murskoj Soboti. Organizator sastanka je bio vodeći partner HI-FI Videostudio d.o.o. (TV AS).
Više

Projektni partneri

Televizija AS Zavod Roka Institut za napredne tehnologije i komunikacije Murska Sobota Autonomni centar - ACT Udruga Media Slovensko kulturno društvo Nagelj